Правильний догляд за кавомашиною Franke

Вихід з ладу кавомашини – не найприємніша новина, особливо, якщо ваш бізнес оснований на продажу кавових напоїв. Щоб такого не сталося й апарат працював якомога довше, йому потрібно забезпечити належний догляд. І в цьому немає нічого складного, достатньо регулярно приділяти час очищенню кавомашини. А про те, як правильно і як часто це потрібно робити, розповімо в цій статті.

Догляд за кавомашиною Franke: базові вимоги

Попри те, що всі системи апарату для приготування кави надійно заховані в корпусі, вони також потребують очищення. Важливо розуміти, що девайс забруднюється не тільки зовні, а й зсередини. Кожен елемент кавомашини необхідно своєчасно очищати від накипу, кавових масел, білкових відкладень і не тільки. В іншому разі приготована кава набуде неприємного присмаку й аромату, девайс почне видавати більше шуму під час експлуатації, перегріватися і в результаті зовсім припинить свою роботу. 

Саме тому догляд за кавомашиною має бути регулярним. Розглянемо коли і які етапи очищення рекомендується здійснювати: 

  1. Щодня. Очищайте місткість для води й молока, не забувайте про піддон і збірний контейнер. Витирайте насухо капучинатор після кожного використання. Слідкуйте за чистотою дисплея.
  2. Щотижня. Проводьте очищення знімних компонентів кавомашини, зовнішніх і внутрішніх поверхонь. 
  3. Раз на два тижні. Здійснюйте повне очищення системи від накипу та інших внутрішніх забруднень (деякі моделі запускають цей процес в автоматичному режимі). 

Відповідальний підхід до експлуатації девайса дасть змогу уникнути несправностей і готувати смачну каву чашка за чашкою. До того ж, як не крути, доглянутий апарат – обличчя вашої компанії, особливо в місцях самообслуговування, де кавомашина перебуває в повному розпорядженні відвідувачів.

Що ще важливо знати про етапи догляду

Завдяки розумним системам і прогресивним рішенням кавомашини Franke дають змогу не витрачати багато часу на догляд за апаратом, але все ж деякі процеси потрібно буде взяти на себе. Ручного очищення потребують:

  • внутрішні поверхні холодильної камери;
  • внутрішня сторона дверцят та їх ущільнення;
  • місткість для молока та її кришка;
  • всмоктувальний шланг, впускний колектор;
  • контейнер для порошку;
  • резервуар для води;
  • піддон для рідини;
  • решітка і збірний контейнер.

Щоб прибрати забруднення, достатньо просто ненадовго замочити деталі у воді з м’яким мийним засобом. Після чого їх потрібно ретельно помити й прополоскати під проточною водою, прибравши залишки миючого. Висушіть деталі та встановіть їх назад у кавовий апарат.  

Не потрібно переживати про те, що ви можете пропустити якийсь важливий крок під час обслуговування кавомашини. Вона сама вам розповідатиме що за чим слід зробити, виводячи підказки на екран. 

Всі інші турботи з очищення внутрішніх вузлів кавомашина Франке виконує самостійно. Залежно від моделі можуть зустрічатися кілька розумних систем очищення:

  1. CleanMaster – повністю автоматизована система з вбудованим картриджем для чищення.
  2. EasyClean – також автоматизована система, що вимагає ручного додавання мийних засобів. 

Кожна з вище представлених технологій забезпечує підтримання гігієни кавомашини Франке на найвищому рівні. 

Більш докладно кожен етап очищення апарату описано в мануалі з експлуатації. Рекомендації можуть дещо відрізнятися для окремих моделей і комплектацій, але загалом вони однакові. 

Правильний і регулярний догляд за апаратом для приготування кави не тільки забезпечить безпроблемну експлуатацію техніки впродовж тривалого часу, а й тішитиме гостей вашого закладу смачними кавовими напоями.