Вибір кавомашини для ресторану

Складно посперечатися з тим, що кава є одним із найпопулярніших напоїв у ресторанах. Тому купівля професійної кавомашини для закладів громадського харчування – важливий крок, який дасть змогу не тільки привабити більше відвідувачів, а й сформувати приємне враження після відвідування ресторану. А це зі свого боку безсумнівно позначиться на успішному розвитку бізнесу. 

Що може бути складного у виборі апаратів для приготування кави? Так здається до тих пір, поки ви не почнете активно шукати дійсно хорошу кавомашину. Великий вибір моделей, їхні функціональні можливості та ще безліч нюансів потрібно враховувати перед покупкою. Але, щоб вам було простіше зорієнтуватися, пропонуємо ознайомитися з основними характеристиками, які слід взяти до уваги.

Професійна кавомашина для ресторану – яка вона?

Хороша кавомашина не тільки приготує смачну й ароматну каву, але також допоможе заощадити час і кошти на персоналі, забезпечуючи швидке приготування напоїв. Вам не потрібно наймати бариста, щоб готувати дивовижну каву, досить вибрати сучасне та надійне кавове обладнання. 

Так що ж потрібно взяти до уваги при виборі кавового апарату? Розповідаємо.

Відштовхуйтеся від потреб бізнесу

Враховуйте розмір вашого ресторану, кількість кави, що замовляється, і бюджет – це важливі фактори, що допоможуть у виборі кавомашини. Якщо у вас невеликий ресторан або кав’ярня, то можна обійтися компактною кавомашиною. Але якщо заклад з великим трафіком клієнтів, то вам може знадобитися більш велике і потужне обладнання.

Тип кавомашини

Напівавтоматична чи автоматична кавомашина? Зазначимо одразу, що обидва варіанти можна і потрібно розглядати. Їхня основна відмінність полягає в одній функції – створення пінки. У випадку з напівавтоматом її необхідно буде робити вручну, для цього в обладнанні передбачена спеціальна парова трубка – панарелло. Повністю автоматична модель усі функції бере на себе. Вам нічого не потрібно робити самостійно, хіба що тільки вибрати потрібний напій на панелі управління. В іншому всі функції будуть однакові. У чому тоді різниця, запитаєте ви? Напівавтоматична кавомашина обійдеться вам трохи дешевше.

Продуктивність

Цей параметр є дуже важливим і ігнорувати його в жодному разі не можна. Продуктивність кавомашини вимірюється в кількості чашок кави, які вона може приготувати протягом певного проміжку часу. 

Якщо у вас багато клієнтів, то високопродуктивна кавомашина, яка може приготувати від 200 до 300+ чашок кави на день – ідеальне рішення. Для невеликих закладів підійде модель, що здатна готувати 120-250 чашок на день.

Важливо! Обов’язково купуйте кавомашину з трохи більшою продуктивністю, ніж потрібно. Апарат не повинен завжди працювати на межі своїх можливостей, оскільки це не кращим чином впливає на основні деталі. Також не забувайте про те, що кількість клієнтів може зрости й вам потрібно буде швидко забезпечити їх смачною кавою. 

Вибір кавових напоїв

Чим ширший асортимент, тим краще. Вибирайте кавомашину, яка зможе приготувати різні види кави. Це дасть змогу розширити меню і тим самим задовольнити потребу кожного клієнта.

Простота у використанні

Швидке обслуговування гостей ресторану – один із найважливіших показників будь-якого закладу. Ніхто не любить довго чекати й це також стосується подачі кави.

Віддавайте перевагу кавомашинам з інтуїтивно зрозумілим управлінням. Адже співробітникам вашого закладу має бути зручно працювати з апаратом без зайвої витрати часу на спроби розібратися у функціоналі.

Догляд

Кожен апарат для приготування кави потребує обов’язкового догляду. Вибирайте моделі, в яких передбачені автоматичні або напівавтоматичні системи очищення. Це швидко, зручно і не потребує найму окремих фахівців. 

Вибирайте якісне обладнання

Якість і надійність – те, без чого точно не обійтися. І на цьому краще не економити. Кавомашина повинна працювати без будь-яких проблем, а також мати високу стійкість до різних видів пошкоджень.

Кавомашина Франке – ваш професійний бариста

Швейцарська компанія Franke є світовим лідером з виробництва професійних кавомашин. Ці апарати можна зустріти в багатьох сферах бізнесу, зокрема й у ресторанах. Їхня популярність зумовлена безліччю корисних функцій, сучасними технологіями, надійністю і простотою в управлінні. А ще в них дуже стильний дизайн, про який не можна не згадати. 

Виділимо ключові переваги кавомашин Франке:

  1. Це ідеальний помічник у приготуванні кави. Апарат може замінити висококласного баристу завдяки своїм автоматизованим функціям. 
  2. Кожна приготована чашка кави має стабільно високу якість.
  3. Низький рівень шуму не заважає роботі персоналу.
  4. Мінімальне споживання електроенергії.
  5. Готуйте велику кількість різних кавових напоїв для гостей свого ресторану.
  6. Розширюйте функціонал кавомашини, підключаючи різні модулі.
  7. Система самоочищення і самодіагностики завжди на сторожі порядку і безперебійної роботи кавового апарату.

Без сумнівів, кавомашина Франке стане чудовим вибором для вашого ресторану.